2 Mayıs 2013 Perşembe

Onigiri (Japonya resmi lezzeti) :D

Pek tatlı takip dostlarım. Bu aralar çok çok sevimli yorumlar alıyorum.
Ve bloguma karşı olan sevgim gittikçe artıyor.

Bir önceki postum da yazmış olduğum Onigiri bir japon yemeği.
Blogumdan anlayacağınız gibi değişik tatları yemeyi seviyorum
(Kiloya dikkat etmek kaydı şartıyla :)

Sık sık mutfağa girmeyen girse de aperatif yemekler yapan biri olarak özel tatları gerçekten isteyince yaptığım zaman ortaya çok leziz tarifler çıkıyor.

Mesela bu ara farklı ülkelerin sütlü tatlılarına merak saldım.
Fırsat bulduğum ilk vaktimde girip yapacağım.

Neyse efenimm gelelim Onigiri'mize


Kendi ülkesinde haşlanmış pirinç ile yapılan bu toplar Türkiye'ye gelince bir gün önceden kalmış pilav ile yapılıyor :D Tereyağlı ve tuzlu... Bu Onigiri'mizi daha lezzetli yapsa da ben sadece haşlanmış pirinç kullanıyorum.

Haşlamış olduğumuz pirinçlerin orjinalin de içine çiğ balık konuluyor.
Ama siz bunu çeşitlendirebilirsiniz!
Ben mısır, Ton balığı, haşlanmış havuç rendesi, Patates püresi gibi şeyler dolduruyorum.


Pirinçleri ıslak ellerimizle top yada fotoğrafta görmüş olduğunuz diğer şekilleri vererek kızartma şekline getiriyoruz. Bu arada pirinçler biraz fazla pişmiş olacak :) 
Bu durumda dünden kalan ve lapa olmuş pilav çok işinizi görebilir ;)


Bu şekilde bir aparatda çok kullanışlı olabilir.
Tercih sizin hangisi pratik gelirse. Ben genelde Orta boyutta top olarak seçim yapıyorum.

Sıra geldi kızartma işlemine;
İstediğimiz şekli verdiğimiz pirinç toplarımızı Az bir su ile incelttiğimiz soya sosu dolu tavada kızartıyoruz.


Kızarma işleminden sonra birde yosuna sarıyorsunuz. Büyük Marketlerde bulabilirsiniz.
Benden başka kimse yosunlu halini sevmediği için genelde kullanmıyorum.
Eğer soya sosunda kızarmak istemezseniz batırarak tüketebilirsiniz.
Tercih tamamen sizin :)


Bu görmüş olduğunuz abi Onigiri sevgisini abartmış :D
Gerçi Japonların da Onigiri'lerine karşı ayrı bir sevgileri var.
Nette arattığınız zaman Onigiri ile ilgili Animeler, Tığ işleri, Anahtarlıklar görmeniz mümkün.
Japonlar Kahvaltı atıştırması olarak tüketiyormuş. Çok doyurucu bir şey değil zaten.
Orada paketlenmiş şekilde satılıyor. Bende giden oldukça getirtiyorum :)
5 çaylarınızda da gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.


Ha bu arada ben yapım aşamasında tek tek fotoğraflamadığım için görüntüleri netten aldım.
Bir daha ki sefer gündüz rahat rahat yapar sizinle paylaşırım :)

Eh ara ara dünya mutfağından denediğim tariflerine sizinle paylaşayım madem ;)

Sevgiyle kalın ey sanat sever dostlarım ;)

(Deneyince haber vermeyi unutmayın olur mu?)



6 yorum:

  1. aiy şekilleri de çok şeker olmuş, kurabiye kalıplarıyla da sevimli şekiller verilebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem yapımı daha kolay olur. Japonya da onigiri kalıpları satılıyormuş zaten :)
      Bizde ki kurabiye çılgınlığına eşdeğer sanırım :D

      Sil
  2. Denemk istiyorummm :)) Bende çok severim değişik tatlar denemeyi. Bunu en kısa zamanda yapmam gerek :)
    Ellerine sağlık teşekkür ederim.Yaparsam haberdar ederim seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Deneyince tadını da çok seveceksin ;) Eminim.

      Hadi bakalım bekliyorum...

      Sil
  3. İste sabirsizlikla bekledigim tarif geldi,emegine saglik canim nasilda ayrintili yazmissin cok sagol,ben mutlaka deneyecegim defterime yazicam kaynak pembe deniz:-) blogumdada paylasirim,evet madem dunya mutfagina merak sardin ozaman bizlerlede bu lezzetlerin tariflerini paylasirsan cok seviniriz:-) ha buara cok mutevazisisn ayol sende mutfaga fazla girmeyen halin bu ise surekli mutfakta gecirdigin gununu cok merak ederim,cesit cesit sofralar,mamalar hazirlayip misafirler konuk ediyorsun hadi gormesek neyse,hamarat hatun kocaman sevgilerimi gonderiyorum sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ayy çok teşekkür ederim :)

      Bende elimde kendi fotolarım olmayınca acaba iyi anlatamadım mı diye üzülüyordum :(
      Ayrıntılı olmasına sevindim :)

      Benimde tarif defterimde notlar vardır kaynak: Ayşe teyzenin gelini... filan :)
      Ve şimdi bende kaynak oldum. Çok havalı bişimiş yaaa :P

      Farklı mutfakları çok sık deniyorum aslında :)
      Her misafire bir farklı tat. Yada deneyeceğim zaman özel olarak tatsınlar diye çağırıyorum kimi zaman :)

      Sanırım bundan sonra yazacağım buraya...

      Tekrar güzel temennilerin için teşekkür ediyorum :)

      Benden de sana kocaman öpücükler

      Sil