25 Haziran 2012 Pazartesi

Meksika'nın en iyilerinden biri!

Mutfağım çeşit çeşit baharatlar ve birbirinden ilginç soslar ile dolu. Denediğim tatlara bunlardan katıp kendi tadımı oluşturmayı çok seviyorum.

Yapmayı ve yemeyi en çok sevdiklerimin ilk sıralarında yer almakta olan soya sosunda kavrulmuş makarna (Meksika usulü)
Akşam yemeğinde tek başıma isem kendime yaptığım bu ziyafete tanık olmanız için işte tarif.

Hafif diri kalacak şekilde haşlanmış makarnanın içine 
mısır,
top marul ve
kuru fesleğen ekleyip kızdırılmış soya sosunda hafifçe çeviriyoruz.


(Bu arada orjinali meksika sosunda kavrulmuş makarna. Ama sosun içindeki acı tat iştahımı çok açtığı için kullanmamayı daha çok tercih ediyorum)

5 yorum:

  1. lütfen bunları paylaşmaya devam et o kadar benziyormuşuz ki bu konuda benim kadar baharat seven varmıdır diye düşünmüşümdür hep ^^ bizimde bir çekmecemiz var baharat dolu,, baharat hazinemiz>.< yemesem bile her gün gidip kokladığım karışık bir baharat var ki onun yeri ayrı :d sağlam bir sos + makarna sever olduğum için keyifle bakıyorum bunlara eline sağlık, monitöre girebilmek mümkün olsaydı keşke o tattan mahrum kaldım -.-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu karışık baharatını merak ettim doğrusu.

      Çok güzel sıcacık bir yorum olmuş bu. Teşekkür ederim. Gülümseyerek okudum. :)

      Tarif çok bende, baharatda öyle.

      Paylaşırım ve önerilerini beklerim :))

      Sil
  2. hımmmm denerim. meksika ve çin yemeklerini seviyoroom.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk mutfağı ayrıcalıktır ama arada farklı tatlar denemekde çok güzel oluyor.

      Hele bu mutfak uzak doğu ise :)

      Sil
  3. ellerine sağlık fesleğen kokuları bana geldi....

    YanıtlaSil