14 Ekim 2014 Salı

Senenin ikinci tatili AVŞA ADAsı


Smile is better!..



Senenin ilk tatilini de bir başka postta paylaşayım olur mu?

Eylül'ün ilk haftası Avşa'ya gittik. Aslında geçen yıldan planlamıştık ama ağustos ayında saroz körfezindeki Karaincirli'ye gidince Avşa planlarını iptal etmiştik.

Baktık doymadık tatile ehh hadi gidelim o zaman dedik.
Ve Hoppp Avşa'ya koşuverdik...

 

İstanbul'dan çıkmadan son durağımız Yenikapı İdo Tadında Anadolu kahvaltı evinde karnımızı doyurup yolculuğumuza başladık.

İşte gitmek isteyip cesaret edemeyenler yada tatil için fikir arayanlara instagramdan paylaştığım anlık fotoğraflar ile yardımcı olayım
;)



Avsa adasindan geceler cok eglenceli. Burada insanlar sabaha kadar uyumuyor. Iskele meydani tatilciler icin kafeler, barlar, kumpirciler, wafflecilar, hediyelik esyala tezgahlari ile dolu. O yuzden eglence bol. Durum boyle olunca oglene kadar uyuyacagiz galiba





Geceyi sabahla birlestirdik artik uyku vakti! 




Efendim sonunda #avsa halki uyandi. Ilk once koylarda denize girip, sonra iskelede aksam yemegine duracaklar. Sonra uzun bir sahil mekanlarinda gezme zamani. Hadi kactim ben bir iki dalip cikayim





#avsa halki sabaha kadar uyumuyor da oglene kadar uyuyor dedim ya. Ama ben tatilciyim 4 saatlik uykuyla cok guzel yasarim iste ada halki uyanmadan bisikletle tura baslayayim 



Adada yagmur var ve bir akdenizli olarak yagmur yagarken saskin bakislar altinda denize girdik Tum ada halki huzurlu ve mutlu




#avsa adasindan firinlar cok guzel. Giriste elinize bir poset veriyorlar ve raflardan istediklerinizi dolduruyorsunuz aman diyim ac karnina gitmeyin poset poset cikarsiniz


1 yorum:

  1. Avşa’da güzel bir tatil yapmak için Avşa adası konaklama seçeneklerini incelemenizde fayda var.
    Avşa keyifli bir tatil için iyi bir seçim. Adanın en önemli özelliklerinden biri tertemiz denizi. Özellikle Kuzey bölgelerinde denize sıcaktan bunalmadan girebiliyorsunuz. Mükemmel koylarındaki eşsiz kumsalları da adanın sizi cezp etmesi için iyi bir seçim.
    Avşa adası konaklama açısından iyi bir konumda. Avşa otelleri bu konuda iyi hizmet veren yerlerden. Otel sayısı fazla değil ancak verdikleri hizmet kalitesi iyi. Yarım pansiyon hizmet veren otellerde tatilde ihityacınız olan bir çok hizmet mevcut. Özellikle odalarda klima ve televizyon mevcut. Tercihlerinize göre bir çok seçeneği sunabiliyorlar. Bazı otellerde havuz bulunuyor. Her ne kadar adanın temiz denizi ve kumsalları emrinize amade olsa da havuz sefası yaşamak isteyenler için bu tip hizmet sunan oteller var. Oteller genellikle yarım pansiyon.
    Avşa pansiyonları ekonomik bir tatil için ideal hizmet kalitesi sunuyor. Kahvaltı neredeyse tüm pansiyonlarda veriliyor. Öğle ve akşam yemekleri için oteller de olduğu gibi kendiniz çözüm üretmelisiniz. Adadaki bir çok restoran ve lokanta bu konuda uygun fiyatlı hizmet sunabiliyor. Pansiyonlar kalabalık aileler için biraz pahalı olabiliyor. Bu durumda Avşa apart otelleri sizin için en büyük kurtarıcı diyebiliriz.
    Avşa apart oteller konusunda uzman diyebiliriz. Adanın konaklama kültüründe ilk seçeneklerden biri zaten apart ve pansiyonlar. Genellikle butik işletmeler şeklindeki apartların en önemli avantajı ekonomik oluşu. Kendi evinizde gibi tatil yapma imkanınız var. Yemeğinizi kendiniz yapıyorsunuz. Böylece tatilinizi daha ekonomik hale getirebiliyorsunuz.
    Genellikle ada ziyaretçileri adaya yakın Marmara denizi civarında yaşayanlar olunca Avşa adası konaklama seçenekleri de buna göre şekilleniyor. Ağırlıklı olarak yerli turist alan ada otelcilik yönünden biraz zayıf kalmış durumda. Örneğin ada da hiç 5 yıldızlı otel yok. Ve adada her şey dahil seçeneği sunan bir otele rastlamıyoruz. Bu nedenle bu tarz arayış içerisindeyseniz otel seçeneklerine dikkat etmelisiniz. Ancak şunu da söylemeden geçemeyiz, her ne kadar oteller 5 yıldız konseptinde olamasada size bu konforu yaşatmak için azami gayret gösteriyorlar.
    Ada küçük bir ada olması sebebiyle kapasite olarak ağırlayabileceği turist sayısıda sınırlı kalıyor. Otel işletmecileri bu nedenle fazla yatırım yapamadıklarını belirtiyor. Bir diğer sorun sezonun en verimli süresinin 2 ay civarında olması otellerin bazı yatırmlardan geri kalmasına yol açıyor.
    Avşa adası konaklama seçenekleri içerisinden size en uygun olanını seçebilir keyifli ve huzurlu bir tatil yaşayabilirsiniz.

    YanıtlaSil