Uzun zaman sonra tekrar sevdiğim tarifleri yapmak için fırsat buldum.
Ve ne zamandır yapmadığım tarifimi tekrar yaptım.
Mutfağımın cephesi Güney olduğu için 12'den sonra adım atamıyorum.
Bu yüzden ne yeni tarifler ne sevdiklerimi yapabiliyorum.
Birde her kafadan "havalar sıcak hiç bir şey yenmiyor" sersenişleri olunca mutfağın yolunu unuttum diyebilirim.
Bu sabah 7'de uyanıp kendime boş vakit ayırınca attım kendimi mutfağa.
Önce tariflerimi kurcaladım,
ve sevdiğim tatlarımın arasında ilk sıralara yakın duran Mushi-pan (Haşlama kek) yaptım.
Daha önce BU YAZIMDA yapmış olduğum Gaufree Belgo (Belçika usulü Waffle) tarifimin bulunduğu kitabımın bir diğer aşık olunası tarifi.
Kendileri Japon mutfağından olup Tarçın ve vanilyanın mutlu birlikteliği ile unutulmaz lezzetlerin arasına karışıyor.
Japon mutfağı ve İlginç ismine aldanmayın tarifi oldukça kolay.
İçinde;
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuruüzüm
1 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yukarıda yazmış olduğum malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp kalıplara yada fincanlara dolduracaksınız.
Ama ki; bu püf noktası şekerleri yumurta ile çırpmak filan yok. Direk tüm malzemeler çırpılacak.
Sonra içi su dolu bir tencereye yerleştirip ocakta benmari usulü pişmeye bırakacaksınız.
İlk aşama suyun kaynamasını beklemek su kaynadıktan sonra kapağını kaynatıp 20 dakika pişmesini sağlamak.
20 dakika sonra ocağın altını kapatıp 15 dakika kapağını açmadan beklemeniz lazım.
İşte sonra final...
hımmm denemeğe değer.
YanıtlaSilsenin yemek zevkin bana pek uyuyor.
:)
Dene bakalım...
SilUmarım beğenirsin :)
suanda tam bir yemek cahili olduğum tescillendi :)benmari usulü kek te yapılıyomuş .birisi söylese kesin benimle dalga geçiyor ,olurmu hiç öyle şey derdim:)tarçınlı herşeye bayılırım zaten kesin denemeliyim tam olarak neyin içinde pişirdin porselen kahve fincanı olurmu.birde orta ,küçük ,büyük ocak? kısık ,yüksek hangisi acaba. ayyy ne çok soru sordum ama gerçekten tam bir cahilim bu konuda:) bu arada ben Z.bu enfes tarif için teşekkürler.ellerine sağlık..
YanıtlaSil