19 Temmuz 2012 Perşembe

MUSHİ-PAN


Uzun zaman sonra tekrar sevdiğim tarifleri yapmak için fırsat buldum.
Ve ne zamandır yapmadığım tarifimi tekrar yaptım.

Mutfağımın cephesi Güney olduğu için 12'den sonra adım atamıyorum.
Bu yüzden ne yeni tarifler ne sevdiklerimi yapabiliyorum.

Birde her kafadan "havalar sıcak hiç bir şey yenmiyor" sersenişleri olunca mutfağın yolunu unuttum diyebilirim.

Bu sabah 7'de uyanıp kendime boş vakit ayırınca attım kendimi mutfağa.
Önce tariflerimi kurcaladım,


ve sevdiğim tatlarımın arasında ilk sıralara yakın duran Mushi-pan (Haşlama kek) yaptım.
Daha önce BU YAZIMDA yapmış olduğum Gaufree Belgo (Belçika usulü Waffle) tarifimin bulunduğu kitabımın bir diğer aşık olunası tarifi.


Kendileri Japon mutfağından olup Tarçın ve vanilyanın mutlu birlikteliği ile unutulmaz lezzetlerin arasına karışıyor.

Japon mutfağı ve İlginç ismine aldanmayın tarifi oldukça kolay.

İçinde;
2 su bardağı    un
2 tatlı kaşığı  kabartma tozu
3 çorba kaşığı  tozşeker
1 çorba kaşığı  tarçın
1 su bardağı    su
1 çorba kaşığı  kuruüzüm
1 çorba kaşığı  iri kıyılmış ceviz
1 adet          yumurta
1 paket         vanilya

Yukarıda yazmış olduğum malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp kalıplara yada fincanlara dolduracaksınız. 
Ama ki; bu püf noktası şekerleri yumurta ile çırpmak filan yok. Direk tüm malzemeler çırpılacak.

Sonra içi su dolu bir tencereye yerleştirip ocakta benmari usulü pişmeye bırakacaksınız.

İlk aşama suyun kaynamasını beklemek su kaynadıktan sonra kapağını kaynatıp 20 dakika pişmesini sağlamak.
20 dakika sonra ocağın altını kapatıp 15 dakika kapağını açmadan beklemeniz lazım.

İşte sonra final...




3 yorum:

  1. hımmm denemeğe değer.
    senin yemek zevkin bana pek uyuyor.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene bakalım...

      Umarım beğenirsin :)

      Sil
  2. suanda tam bir yemek cahili olduğum tescillendi :)benmari usulü kek te yapılıyomuş .birisi söylese kesin benimle dalga geçiyor ,olurmu hiç öyle şey derdim:)tarçınlı herşeye bayılırım zaten kesin denemeliyim tam olarak neyin içinde pişirdin porselen kahve fincanı olurmu.birde orta ,küçük ,büyük ocak? kısık ,yüksek hangisi acaba. ayyy ne çok soru sordum ama gerçekten tam bir cahilim bu konuda:) bu arada ben Z.bu enfes tarif için teşekkürler.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil