Ama geçen gün boş bir anımda (ki boş vaktim olmasını hiç ama hiç sevmem :) oturup Tarif kitabımı kurcaladım ve gözüme az malzemeyle yapılan keşkül tarifi çarptı.
(Denediğim tariflerin yanına 1 yıldız, 3 yıldız şeklinde işaret koyarım)
Akşama tatlım olsun ve bir yandanda sizlere yazmak için güzel bir tarif amacı ile sıvadım kolları!
Önce 30 gr. tuzsuz bademi 2-3 dakika haşladım ve kabuklarını soydum. Kuruladım ve blendırdan geçirdim.
Tencereye;
1 litre SÜT,
4 çorba kaşığı PİRİNÇ UNU,
1 fiske TUZ,
Çekilmiş BADEMLERİ ekleyip çırpma teliyle karıştırdım.
Ağır ateşte ve sürekli aynı yönde (Püf noktası bu) karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirdim.
Keşkülü ateşten almadan 5 dk. önce hindistan cevizini (2 çorba kaşığı) ve şekeri (1 su bardağı) ekledim.
Ve keşkülümü kaselere döktüm. Buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yedirdim. (Ve kitabımda ise yanında 3 yıldız olan harika bir keşkül tarifim oldu)
Deneyince bana hak vereceğinizi umarak şimdiden afiyet olsun dileklerim ile tarifimi paylaşıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder