21 Nisan 2012 Cumartesi

Silifke'nin Yoğurdu şapka çıkardı!

Herkes bangır bangır katkı maddesi bol hazır gıdalar hakkında bağırırken paket yoğurt almak olmazdı.
Bir yılı aşkın süredir eve hazır yoğurt girmiyor (Ki bu konuda kesin kararlıyım) hep ben mayalıyorum.
Zamanla artık yoğurtlarım paket yoğurtlar kadar katı ve güzel oluyor.


Dün mayaladığım yoğurdumu an itibari ile açtım ve yine her zaman ki gibi Maşallahı var.

Neyse işte size izlemek bize tatmak kalıyor.
(Bu arada kendimi çok acımasız hissettim, Kıskandırmak istememiştim)

Maşallah diyin LA!







2 yorum:

  1. Masallah!Masallah!nasil yaptiginizi da yazsaydiniz daha guzel olucakti, benim yogurdum hep eksi ve sulu oluyor,nasil kati olmasini sagliyorsunuz? cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum!fransadan Nejla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)

      Tatlı olması için 1 adet kesme şeker veya bir tatlı kaşığı bal atıyorum.

      Katı olması içinde 1 kilo süte 3 yemek kaşığı yoğurt koyuyorum.
      Ama çevredekilerin dediği gibi ılık süte değil biraz daha sıcak süte maya yapıyorum. Serçe parmağınızı değdirdiğiniz zaman parmağınız yanacak :)

      Birde maya işleminden hemen sonra 4 saat kadar mutfakta üstü bez ile kapatılmış şekilde bekletip sonra dolaba koyuyorum.

      Eğer 4 saatten fazla beklerse ekşiyor.

      Hadi bakalım kolay gelsin. Sizden sonucu bekliyorum :D

      Sil